Imię: Funia
Ur. 2014
Płeć: samica
Wielkość: średnia

Funia czeka na wirtualnego opiekuna!

Funia to beżowa, długowłosa suczka odebrana interwencyjnie na terenie gminy Brwinów. Od lat była przywiązana łańcuchem do słupa energii elektrycznej. Żyła na dworze, bez żadnej ochrony przed deszczem, zimnem czy wiatrem. Biedny psiak wykopał sobie dziurę w ziemi, która służyła jej za jedyne schronienie. Okazało się, że sunia około trzech lat temu została adoptowana od władz gminy. Podpisano umowę adopcyjną z licznymi warunkami. Niestety potem już nikt tego nie sprawdził. Suczka trafiła do nas potwornie zakołtuniona, zapchlona i zarobaczona. Pomimo tego, że Funia nie zaznała w swoim życiu miłości i troski ze strony właściciela jest bardzo przyjacielskim i wesołym psiakiem. Bardzo lgnie do człowieka i wtula się w niego, widać że jej bardzo brakowało kontaktu z ludźmi.
Szukamy teraz dla niej domu w który zapomni o złych rzeczach jakie ją spotkały dotychczas. A nowi właściciele otoczą ją troską i miłością, stworzą dla niej bezpieczny i pełny ciepła domek na całe życie.