Imię: Pusia
Ur. 2015
Płeć: samica
Wielkość: mała

Pusia czeka na wirtualnego opiekuna!

Pusia to długowłosa sunia znaleziona na terenie Otwocka. Trafiła do schroniska 05.10.2019. Jest to jej drugi pobyt w schronisku. Prawie rok temu była od nas odbierana przez swoją właścicielkę. Już wtedy sunia miała złamany ogonek. Pani oświadczyła że wie o tym i zabierze psa do weterynarza. Niestety jak widać nic z tym nie zrobiła, a pies cierpiał od roku i stopniowo obgryzał sobie ogonek. W trakcie rozmowy telefonicznej z właścicielką, Pani oświadczyła że już nie chce psa i jej nie odbierze. Na pytanie dlaczego nie leczyła psa nie umiała odpowiedzieć. Pusia jest już pod opieką weterynarza, będzie miała amputowany ogonek. Oczywiście złożymy zawiadomienie o porzuceniu psa i znęcaniu się nad nim. Zrobimy wszystko, aby ta kobieta została ukarana za cierpienie i ból na jaki naraziła swojego psa.