Imię: Remik
Ur.: 2017 r
Wielkość: mały
Waga: ok. 8 kg

Remik czeka na wirtualnego opiekuna!

Remik to piesek w typie pekińczyka znaleziony na terenie gminy Poświętne. Piesek ma kłopoty ze wzrokiem. W prawym oku występuje martwica gałki ocznej, w lewym zmętnienie rogówki. Psiak prawdopodobnie nie widzi albo widzi w bardzo małym stopniu. Jest pod opieką weterynarza i będzie dalej diagnozowany. Remik jest również zaniedbany i wychudzony. Piesek lubi przebywać w towarzystwie człowieka. Chętnie nadstawia główkę prosząc o porcję głasków i pieszczot. Jest spokojny i grzeczny. Pomimo swoich problemów dobrze radzi sobie z chodzeniem na smyczy. Został znaleziony w obroży przeciwkleszczowej widocznej na zdjęciach.