Imię: Roman
Ur. 2017
Wielkość: średni

Roman czeka na wirtualnego opiekuna!

Roman to rudy średniaczek znaleziony na terenie gminy Wołomin. Piesek jest po wypadku komunikacyjnym. Sprawca potrącenia nie zatrzymał się i nie udzielił psu pomocy. Świadek zdarzenia zaopiekował się psem i odwiózł go do lecznicy weterynaryjnej. Tam pieskowi została udzielona pierwsza pomoc i Roman trafił do nas. Przeprowadziliśmy dalsze badania, nie stwierdziliśmy złamań jednak pies ma zaniki mięśniowe w prawej kończynie piersiowej, prawdopodobnie doszło do urazu splotu ramiennego. Będzie dalej diagnozowany i poddany intensywnej rehabilitacji. Roman został znaleziony mocno zakleszczony, ze skołtunioną sierścią.

WŁAŚCICIELU, GDZIE JESTEŚ ?