Imię: Tonik
Ur. 2012
Wielkość: średni
Waga: ok. 15 kg

Tonik czeka na wirtualnego opiekuna!

Tonik trafił do nas w lipcu z gminy Otwock pogryziony przez innego psa. Był w bardzo ciężkim stanie, wycieńczony, zagłodzony, miał na ciałku wiele ran szarpanych, w których zalęgły się w ogromnej ilości larw much, które zjadały psiaka żywcem. Udało nam się uratować mu życie, powoli doszedł do siebie i odzyskał siły.
Niestety nie cieszyliśmy się długo, następne nieszczęście spadło na niego – gruczolakorak okolicy napletka o charakterze złośliwym.
Pomimo cierpień i chorób Tonik to wciąż wesoły i pogodny psiak, który ma w sobie dużo woli życia. Kocha ludzi i ich towarzystwo. Z innymi pieskami też ładnie się dogaduje. Zachowuje czystość w domu. Ma tylko troszkę kłopotów z chodzeniem na smyczy. Szukamy dla Tonika domku w którym piesek otoczony miłością i troską spędzi czas jaki mu pozostał.