Imię: Wila
Płeć: samica
Wielkość: mała

Wirtualnymi opiekunami są Tomek, Maja, Asia i Bartek

Wila to malutka trikolorka odebrana interwencyjnie z jednego z mieszkań w Markach. Suczka była bita i głodzona, większość swojego życia była więziona w szafie. Czasami gdy właściciele przypomnieli sobie , że mają psa była wypuszczana. Każda jej cieczka kończyła się ciążą i topieniem szczeniaków. Uzyskaliśmy od opiekunów zrzeczenie się praw do suni i będziemy szukać dla niej nowego domku. Wila jest w tej chwili pełna lęku w stosunku do człowieka, każdy ruch czy gest powoduje, że sunia chciałaby stać się niewidzialna. Będziemy teraz powolutku pokazywać jej , że człowiek może być przyjacielem a głaskanie czy przytulanie może sprawiać ogromną przyjemność i radość. Mamy nadzieję, że jest to tylko kwestia czasu i Wila zaufa nam, poczuje się bezpiecznie i pozbędzie się swoich lęków.