Imię: Winyl
Ur. 2010
Wielkość: średni
Waga: ok. 13 kg

Winyl czeka na wirtualnego opiekuna!

Aktualizacja 14.08.2020r:
Dodaliśmy kilka aktualnych zdjęć Winyla. Piesek jest w trakcie leczenia, które przynosi widoczne efekty. Sierść ładnie odrasta, ślady po strupach znikają a psiak otwiera się coraz bardziej na kontakt z człowiekiem. Jeszcze do głaskania się nie nadstawia, ale czekamy cierpliwie. Winyl pokazał, że jest wielkim łakomczuszkiem i za smaczki zrobi wiele. Niestety piesek nie umie chodzić na smyczy, ale cierpliwość i trening na pewno to zmienią. Bardzo prosimy o dobry i bezpieczny domek dla psiaka, który tak wiele się wycierpiał. Pomóż mu zapomnieć o złych chwilach i pokochaj z całego serca.

Winyl to starszy, zaniedbany pies znaleziony na terenie gminy Wieliszew. Jego ciało jest całe wyłysiałe i pokryte strupami, które na pewno sprawiają mu ogromny ból. Pies jest już diagnozowany i przebywa pod opieką weterynarza. Widać, że psiak cierpi, jest obojętny i apatyczny w stosunku do człowieka. Mamy nadzieję, że uda mu się powrócić do zdrowia i znaleźć domek, w którym jeszcze zazna szczęścia i troski właścicieli.