Imię: Zyguś
Wielkość: mały

Wirtualnym opiekunem jest Izabela

Aktualizacja 17.06.2019
Piesek wygląda już dużo lepiej. Ma coraz ładniejszą sierść, która zaczyna powoli odzyskiwać blask. Są jeszcze drobne problemy skórne, ale Zyguś ma podawane leki i bierze kąpiele lecznicze. Mamy nadzieję, że już niedługo wróci do pełni zdrowia. Zyguś umie chodzić na smyczy, jest grzecznym i spokojnym psiakiem. Ładnie dogaduje się z innymi pieskami. Ze względu na swój wiek nie wymaga od nowego właściciela dużej aktywności fizycznej, wystarczą mu powolne spacerki i dużo leżakowania obok kochającego człowieka. Podaruj Zygusiowi bezpieczną przystań, w której spędzi jesień swojego życia.

Zyguś to starszy, bardzo zaniedbany, piesek w typie foksteriera. Został znaleziony na terenie gminy Wołomin. Psiak trafił do nas z problemem z zamknięciem pyszczka. Okazało się, że miał w podniebienie twarde wbitą kość, która uniemożliwiała mu jego zamknięcie. Pies na pewno nie mógł jeść, więc jeszcze kilka dni i niestety na pomoc byłoby za późno. Zyguś jest obecnie pod opieką weterynarza, jest dalej diagnozowany i staramy się poprawić jego stan. Piesek ma liczne wyłysienia, chorobę skóry i jest bardzo wychudzony. Prosimy Państwa o pomoc, może ktoś poznaje psa albo ma jakieś informację na temat jego właściciela. Chcemy żeby ten człowiek odpowiedział za to, że nie udzielił psu pomocy i skazał go na powolną śmierć z głodu.