Imię: Zyguś
Ur. 2006
Wielkość: mały

Wirtualnym opiekunem jest Izabela

Zyguś to starszy, bardzo zaniedbany, piesek w typie foksteriera. Został znaleziony na terenie gminy Wołomin. Psiak trafił do nas z problemem z zamknięciem pyszczka. Okazało się, że miał w podniebienie twarde wbitą kość, która uniemożliwiała mu jego zamknięcie. Pies na pewno nie mógł jeść, więc jeszcze kilka dni i niestety na pomoc byłoby za późno. Zyguś jest obecnie pod opieką weterynarza, jest dalej diagnozowany i staramy się poprawić jego stan. Piesek ma liczne wyłysienia, chorobę skóry i jest bardzo wychudzony. Prosimy Państwa o pomoc, może ktoś poznaje psa albo ma jakieś informację na temat jego właściciela. Chcemy żeby ten człowiek odpowiedział za to, że nie udzielił psu pomocy i skazał go na powolną śmierć z głodu.