Wirtualny opiekun – zasady, możliwości

Co to jest wirtualna adopcja?

Jeśli od zawsze marzyłeś o własnym psie, lecz nie masz warunków do posiadania zwierzaka lub z innych przyczyn nie możesz przyjąć go pod swój dach, możesz wziąć udział w adopcji wirtualnej i zostać opiekunem jednego z naszych czworonogów. Adopcja wirtualna jest to adopcja na odległość. Polega ona na finansowaniu potrzeb czworonoga przez comiesięczne wpłaty na konto fundacji. W ten sposób  wspierasz  i utrzymujesz wybranego przez Ciebie psa. Kwota ta będzie przeznaczana na leczenie, pożywienie i inne potrzeby zwierzaka.

Gdy już zdecydujesz się na wspieranie konkretnego psiaka, przy jego zdjęciu w dziale adopcji wirtualnych, znajdzie się Twoje imię i nazwisko bądź Nick.

Jeśli bardzo będziesz chciał poznać swojego podopiecznego osobiście, możesz go odwiedzić w naszej fundacji po uprzednim porozumieniu z właścicielami Fundacji.

Pamiętaj, że w każdej chwili Twój podopieczny może znaleźć prawdziwego opiekuna i trafi do kochającego domu, czego życzymy każdemu psiakowi. W takim momencie możesz wybrać kolejnego podopiecznego.

Jakie są koszty wirtualnej adopcji?

Koszt wirtualnej adopcji psa to kwota 50 zł miesięcznie.

Jakie są zobowiązania wirtualnego opiekuna?

Tak naprawdę nie ma żadnych zobowiązań. W chwili wpłaty na konto powyższej kwoty zostajesz na miesiąc od daty wpłaty wirtualnym opiekunem. W każdej chwili możesz zrezygnować z tej funkcji. Jeśli jednak będziesz chciał przedłużyć opiekę nad wybranym czworonogiem, wystarczy dokonać przelewu. Gdy nie będziesz chciał, bądź mógł, opiekować się zwierzakiem, napisz do nas maila z taką informacją. Nie musisz podawać przyczyn. Oczywiście wcześniej wpłacone kwoty  nie są zwracane.

Na co przeznaczamy dokładnie pieniądze z wpłat od wirtualnych opiekunów?

Pieniądze są przeznaczane na leczenie i wyżywienie czworonoga.

Czy wirtualnym opiekunem możesz zostać na zawsze?

Nie. Zastrzegamy sobie prawo do oddania wirtualnie zaadoptowanego psa w ręce prawdziwych opiekunów. Każdemu z nas zależy na tym, by bezdomne pieski otrzymały prawdziwą miłość i poczucie bezpieczeństwa na stałe w ciepłym domu. Gdy piesek otrzyma szansę na prawdziwą adopcję, adopcja wirtualna traci ważność. Fundacja poinformuje wirtualnego opiekuna o zaistniałej sytuacji. Fundacja nie zwraca pieniędzy wpłaconych na zaadoptowanego psa, lecz w ramach ostatniej wpłaty może zaproponować kolejną adopcję wirtualną.

Kto może zostać wirtualnym opiekunem?

Każdy może nim zostać: osoba prywatna, firma lub grupa osób, np. klasa, grupa przyjaciół itp.

Jak zostać wirtualnym opiekunem?

Wystarczy wysłać maila na adres fpbm_adopcje@wp.pl

W tytule proszę o wpisanie tekstu: Wirtualna adopcja, co znacznie przyspieszy weryfikację;

Należy podać imię wybranego pieska;

W  treści należy podać swoje dane z informacją, czy i w jakiej formie umieszczać je przy zdjęciu pieska;

Następnie prosimy o dokonanie wpłaty na konto

ul. Modlińska 107B
05-110 Jabłonna
konto: 46 1090 1043 0000 0001 4753 0718

W tytule płatności wpisując Wirtualna Adopcja + imię psa + imię i nazwisko własne.

Przejdź do galerii i wybierz podopiecznego, który czeka na Wirtualnego Opiekuna