Amstaff z dwoma okropnymi guzami. Uratuj go!

Gdy dziś rano przyszliśmy do boksu Bruneta od razu na naszych twarzach zagościł uśmiech. Ten pies jest cudowny!- pomyśleliśmy. Taki wesoły i pełen miłości. Machał swym ogonkiem z całych sił i tak pięknie prosił żeby do niego podejść. Wtedy naszym oczom ukazały się dwa, duże guzy… Pomimo tego, że Brunet musi chodzić okrakiem i widać, że guzy sprawiają mu duży dyskomfort jest w nim tyle uczuć, że nie sposób nie poświęcić mu dłuższej chwili. Spacer z nim to sama przyjemność. Choć silny i energiczny jest niesamowicie zapatrzony w ludzi. Chce wciąż czuć obecność człowieka. Podchodzi opiera się i wyciąga szyję, aby go podrapać. Co i raz zaczepia, prosi o pieszczoty. Mógłby przytulać się godzinami. Jeśli chodzi o inne psy- zero agresji. Idealny pies! Dlaczego w swym życiu trafił na ludzi, którzy przeszli zupełnie obojętnie obok jego cierpienia? Czy tak traktuje się zwierzę, z którym się mieszka i które rzekomo się kocha…? Brunet prawdopodobnie już od urodzenia miał przepuklinę pachwinową. Jak to możliwe, że jego właściciele tego „nie zauważyli”? Wiadomym jest, że guz sam nie zniknie. Będzie coraz większy i coraz bardziej uciążliwy. Biedny Brunet był skazany na to, aby od małego borykać się z czymś, co go nie tylko uwiera, ale boli. Drugi guz- przepuklina miedniczna, powstała na skutek przerostu prostaty. Nie dość, że psiak musiał męczyć się z jednym, to na dodatek pojawił się drugi guz. Pomimo faktu, iż obydwa guzy są na tyle duże, że nie da się ich nie dostrzec, Brunet był zdany sam na siebie. Biedny, poczciwy Brunecik został porzucony. Być może swym wyglądem przynosił już tylko wstyd właścicielom. Wylądował na ulicy. Niepotrzebny, bo chory i niewygodny. Wierzymy w to, że tak chciał los. Trafił do nas po to, aby wreszcie uzyskać niezbędną pomoc.

Brunet we wtorek przejdzie dokładną diagnostykę. Wtedy dowiemy się jakie będą koszty leczenia. Już teraz wiemy, że operacja wyniesie ok. 3.000zł. Musimy jednak liczyć się z tym, że może to być wyższa kwota. Wiemy jedno- pomożemy i zrobimy wszystko, aby Brunet już nie cierpiał.
Tu zwracamy się z prośbą do Was- ludzi o wielkich sercach, którzy, podobnie jak my chcą pomagać i robią wszystko, aby odmienić los zwierząt. Brunet ma w sobie coś, co sprawia, że serce łamie się na tysiąc kawałków. To jego oczy. Piękne, smutne oczęta, które kochają, ale jednocześnie proszą. Oczy, które starają się nie skarżyć, ale potrafią kłamać, ponieważ są bardzo szczere. Brunet cierpi bardziej niż nam się wydaje. On po prostu chce pokazać, że jest dzielny. I jest bez dwóch zdań. Nie każdy wytrzymałby długotrwały ból, towarzyszący każdego dnia, każdej nocy, przy każdym poruszeniu się. Brunet wytrzymuje, nie chce pokazać, że jest słaby. To wspaniały, wyjątkowy pies. Jak każde zranione przez człowieka lub cierpiące zwierzę zasługuje na to, aby pokazać mu lepsze życie.
Mimo wielkich chęci sami możemy nie dać rady. Prosimy Was zatem o wsparcie finansowe, które pomoże nam jak najszybciej przeprowadzić operację i uwolnić Bruneta od bólu.
Brunet patrzy i pyta swym spojrzeniem. Chce wiedzieć, czy może na nas liczyć. Nie zawiedźmy go, każda kwota się liczy! Każdy grosz pomaga nam pomagać. Bardzo liczymy na Waszą pomoc i w imieniu Bruneta za każdą serdecznie dziękujemy!

Wpłaty można przesłać na nasze konto:
ul. Modlińska 107 B
nr konta: 49 8013 0006 2001 0014 0865 0002
w tytule przelewu wpisując: Brunet

Wpłaty, za które ogromnie dziękujemy!
1000 zł Pani Anna B.
100,00 zł Pani Magdalena K.
20,00 zł Pani Martyna J.
20,00 zł Pani Magdalena K.
35,00 zł Pani Monika Ż.
10,00 zł Pani Ewa T.
20,00 zł Pani Ewa G.
255,24 zł Pan Andrzej F.
50,00 zł Pani Magdalena M.
100,00 zł Pani Brygida P.
30,00 zł Pani Krystyna M.
100,00 zł Pani Magdalena B.
20,00 zł Pani Agata K.
50,00 zł Pani Monika J.
20,00 zł Pani Natalia J.

100,00 zł Pan Artur S.
50,00 zl Pan Mateusz B.
100,00 zł Pan Łukasz D.

15,00 zł Pan Tomasz K.

50,00 zł Pan Mrcin H.

100,00 zł pani Estera K.

Brunet po wizycie u lekarza. Lekarz jest pozytywnej myśli i my też wierzymy, że damy radę i Brunecik będzie zdrowy.
Koszty jakie będziemy musieli ponieść w związku z operacjami Bruneta:
Operacja I: 800 zł
Operacja II: 600 zł
Kastracja: 300 zł
Badania krwi: 70 zł
Będą jeszcze leki po operacji i karma.

JUTRO (25.11.2014) OPERACJA BRUNETA.

Brunet po operacji. Przepuklina pachwinowa i kastracja zrobione.