Imię: Diament
Ur. 11. 2016
Wielkość: średni
Waga: 13,5 kg
Diament czeka na wirtualnego opiekuna!

Diament to młody pies o dłuższej sierści znaleziony w Wieliszewie. Diament miał przez chwilę dom, został przygarnięty przez osobę która go znalazła. Niestety nie trwało to długo, bo znalazca okazał się osobą nieodpowiedzialną i piesek znów znalazł się na ulicy, nie kochany i nikomu nie potrzebny.
Diament jest bardzo otwarty i kontaktowy, jest przyjaźnie nastawiony do wszystkich ludzi, nawet tych dopiero co poznanych. Lubi być blisko człowieka i zabiega o jego uwagę. Z wielką radością nadstawia łepek na głaski i pieszczoty. Diament to pies pełny pozytywnej energii, jak to młodziak zawsze chętny do zabawy. Umie chodzić na smyczy, choć mały trening jeszcze mu się przyda. Szukamy dla Diamenta domu, takiego na zawsze, gdzie zostanie otoczony miłością i troską nowych właścicieli i nigdy już nie zazna odrzucenia.