Imię: Felicja
Wielkość: średnia

Wirtualnym opiekunem jest Lidia Piotrowska

Aktualizacja:

Felicja czuje się i wygląda znacznie lepiej. Została wysterylizowana, guzek na szyi okazał się na szczęście tylko czyrakiem. Niestety sunia cierpi na drożdżakowe zapalenie skóry, więc nadal wymaga kąpieli leczniczych i ogromnej dbałości o higienę uszu. Dopiero po całkowitym wyleczeniu skóry trzeba będzie jeszcze zająć się oczkami Felicji – wskazana jest korekcja powiek. Suczka ma duży apetyt, wymaga żywienia karmą hipoalergiczną. Psinka bardzo potrzebuje domku, gdzie otoczona troską i miłością na pewno szybciej powróci do zdrowia. Jednak ze względu na toczące się postępowanie przeciwko właścicielce Felicji możliwa jest tylko adopcja tymczasowa.

Felicja to suczka w typie basseta znaleziona 10.03.2022 w Markach przy ul. Grunwaldzkiej. Suczka trafiła do schroniska bardzo wychudzona i zaniedbana, z guzem na szyi, z bardzo przerośniętymi pazurami, które wrastały już w poduszki utrudniając jej chodzenie. Felicja ma również problemy ze skórą, oczami i uszami. Jest pod opieką lekarza, zostało wdrożone leczenie i mamy nadzieję, że szybko przyniesie pozytywne skutki.
Pomimo zaniedbania i problemów zdrowotnych Felicja to łagodna, przyjacielska i spragniona kontaktu z człowiekiem suczka. Lubi być blisko opiekuna, wielką radość sprawiają jej przytulanki i głaski. Bardzo ładnie spaceruje na smyczy, jest grzeczna i posłuszna. Kto podaruje tej wspaniałej psinie domek pełen troski i miłości ? Kto sprawi, że Felicja będzie szczęśliwa i zapomni o smutnej przeszłości ?

Poniżej link do postu i zdjęć Felicji z dnia przyjęcia do schroniska: