Imię: Iskierka
Wielkość: mała
Waga: ok. 9 kg

Wirtualnym opiekunem jest Ania

Iskierka to malutka, szorstkowłosa suńka, która po czasie spędzonym w schronisku powoli zaczęła się otwierać. Bardzo dobrze dogaduje się z koleżanką i kolegą z boksu. Jednak do bliskich kontaktów z człowiekiem nadal nie jest chętna. Do znanej osoby podejdzie, weźmie smaczka i szybciutko odejdzie na bezpieczną odległość. Niestety przez lata żyła jako bezdomny psiak, przeganiany przez ludzi i nie zaznała nic dobrego z ich strony. Jednak wciąż mamy nadzieję, że jeszcze przekonamy ją, że dotyk człowieka może sprawić dużo radości. Iskierka nie umie chodzić na smyczy. Szukamy dla niej domu z ogródkiem, najlepiej z psim towarzystwem. Nowy opiekun Iskierki musi być gotowy na długotrwałą pracę z psiakiem, mieć bardzo dużo cierpliwości i miłości dla tej małej ślicznotki.