Imię: Iskierka
Płeć: samica
Wielkość: mała
Waga: ok. 8 kg

Iskierka czeka na wirtualnego opiekuna!

Aktualizacja 11.05.2020r:

Iskierka poczuła się pewnie, jest wesoła i pełna pozytywnej energii. Bardzo dobrze dogaduje się z koleżanką i kolegą z boksu. Jednak do bliskich kontaktów z człowiekiem nadal nie jest chętna. Do znanej osoby podejdzie, weźmie smaczka i szybciutko odejdzie na bezpieczną odległość. Niestety przez lata żyła jako bezdomny psiak, przeganiany przez ludzi i nie zaznała nic dobrego z ich strony. Jednak wciąż mamy nadzieję, że jeszcze przekonamy ją, że dotyk człowieka może sprawić dużo radości. Iskierka nie umie chodzić na smyczy. Szukamy dla niej domu z ogródkiem, najlepiej z psim towarzystwem. Nowy opiekun Iskierki musi być gotowy na długotrwałą pracę z psiakiem, mieć bardzo dużo cierpliwości i miłości dla tej małej ślicznotki.

Iskierka to malutka, szorstkowłosa suńka znaleziona na terenie gminy Wołomin. Sunia nie miała chyba do tej pory kontaktu z człowiekiem albo spotkało ją z jego strony coś złego. Powolutku oswajamy ją z obecnością człowieka i są już pierwsze efekty. Pozwala się dotknąć i delikatnie pogłaskać, jeszcze niestety nie sprawia jej to przyjemności. Mamy nadzieję, że potrzeba tylko czasu a Iskierka przekona się do nas, przełamie swoje lęki i zacznie czerpać radość z kontaktu z człowiekiem.

NIE KUPUJ – ADOPTUJ