Imię: Kleks
Ur. 2003
Wielkość: mały
Waga: 7,70 kg

Kleks czeka na wirtualnego opiekuna!

Kleks to starszy psiak w typie jamnika krótkowłosego, który został odebrany interwencyjnie z gminy Brwinów. Pies jest bardzo zaniedbany – ma bardzo przerośnięte pazury oraz na ciele ma dużego, mięsistego guza- widocznego na zdjęciach. Kleks w schronisku czuje się dość niepewnie, nieufnie i zachowuje pewien dystans do człowieka. Po chwili zapoznania daje się jednak delikatnie głaskać i widać po nim, że brakuje mu czułości i bliskości. Psiak dobrze radzi sobie na smyczy, ewidentnie miał z nią wcześniej do czynienia. Kleks będzie u nas diagnozowany i leczony i mamy nadzieję, że guz nie jest złośliwą odmianą raka i pies dojdzie szybko do zdrowia i pełnej formy.

Jeśli w tym czasie nie odbierze go właściciel, pies zostanie: zaszczepiony, zaczipowany i będziemy szukać dla niego nowego opiekuna.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed/po- adopcyjną, podpisanie umowy adopcyjnej oraz kastracja w wyznaczonym przez nas terminie.