14241602_1178056895571160_4158852891021870373_oImię: Kwarc
Ur. 2014
Wielkość: duża

Wirtualnym opiekunem jest Weronika i Mariusz

Kwarca prawdopodobnie wyrzucił ktoś z samochodu, został znaleziony leżący w kałuży, nie podnosił się. Wielkie ukłony w stronę strażnika ze Straży Gminnej w Nadarzynie, który z obawy o życie psa zawiózł go w pierwszej kolejności do weterynarza na własny koszt.
Pies nie ma ani tatuażu ani czipa.

Życie w kojcu mu bardzo nie służy, jest tam pobudzony i się „nakręca” przez co nie może przytyć. Wypuszczony luzem, chętnie biega po terenie, nie jest zaczepny do innych psów. Kwarc umie chodzić na smyczy. Bardzo lubi się przytulać, jest bardzo proludzki, a za kiełbaskę nawet ładnie usiądzie ;-) Polecamy dla aktywnej osoby, która lubi dużo spacerować, biegać czy jeździć na rowerze.

Kwarc potrzebuje zrównoważonego, zdecydowanego właściciela, który umie wspierać psa, dawać mu poczucie bezpieczeństwa, ale też jest konsekwentny i nie da sobie wejść na głowę.

Szukamy domu najchętniej znającego potrzeby rasy, mającego już do czynienia z „maliniakami” lub podobnymi psami i wiedzącego „czym to się je”

Pies do adopcji będzie odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany.

Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety adopcyjnej dostępnej na naszej stronie zgoda na wizytę przed/po- adopcyjną, podpisanie umowy adopcyjnej.