Imię: Maciejka
Wielkość: średnia
Waga: 12,50 kg

Wirtualnym opiekunem jest Magdalena

Maciejka to średnia suczka znaleziona na terenie gminy Wieliszew. Odebrana została od ludzi, którzy znaleźli ją wychudzoną i zakleszczoną w lesie i zaopiekowali się do czasu naszego przyjazdu. Jest troszkę onieśmielona w pierwszym kontakcie z człowiekiem ale już po kilku głaskach i ciepłych słówkach otwiera się i przełamuje swoje obawy. Jest grzeczną, spokojną i przyjacielską suczką. Umie ładnie chodzić na smyczy, nie ciągnie. Dobrze dogaduje się z kolegą z boksu, więc domek z psim towarzystwem mile widziany. Maciejka ma kłopoty ze wzrokiem, jest w trakcie diagnostyki. Kto pokocha taką uroczą mini owczareczkę ?