Imię: Messi
Ur. 09.2019
Wielkość: średni

Messi czeka na wirtualnego opiekuna!

Messi to młodziutki psiak odebrany interwencyjnie w dniu 20.06.2020 na terenie Wieliszewa. Dostaliśmy zgłoszenie o psie, który stoi na zewnętrznym parapecie okna na pierwszym piętrze w jednym z bloków. Została powiadomiona Straż Pożarna, ale niestety nie zdążyli na czas. Pies wyskoczył wcześniej , na szczęście został złapany w koc przez sąsiadów. Na miejscu okazało się, że właściciele mieli już interwencyjnie odbierane psy. W styczniu 2019 roku zabieraliśmy z tego miejsca dwie zagłodzone suczki, które były bite i nigdy nie wychodziły z mieszkania.
Niestety Messi nie miał lepiej. Wychodził na spacery, ale zazwyczaj przez wiele godzin siedział sam w mieszkaniu. Tego dnia również nikogo nie było w domu. Dotarliśmy również do świadków, którzy widzieli jak właścicielka bije psa. Mamy nadzieję, że tym razem uda się ukarać właścicieli za znęcanie się nad psem a sąd orzeknie zakaz posiadania zwierząt.
Dla Messiego szukamy teraz dobrego i bezpiecznego domku, w którym nigdy nie zabraknie miłości. Chłopak jest wesoły i żywiołowy. Śmiało podchodzi do nowości, jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem i czułych gestów. Na smyczy umie chodzić, choć trening mu się jeszcze przyda, bo dość mocno ciągnie.