W dniu 11.12.2015 o godzinie 16.00 otrzymaliśmy zgłoszenie z Urzędu Gminy Serock żebyśmy zabrali psa. Pies był przechowalni urzędu Serock, w boksie przy Zakładzie Komunalnym w Serocku i przebywał tam od środy. Nutek, bo tak go nazwaliśmy, to mały, 4 miesięczny, czarny-podpalany piesek. Trafił do nas strasznie wyziębiony, z wielką rana na grzbiecie, która zaczynała ropieć, wdała sie też martwica. Rana na grzbiecie, od środy, nie została oczyszczona, nie były podane też leki przeciwbólowe. Został popryskany tylko ALUMI-spary do ochrony i pielęgnacji rany i został sam w zimnym boksie bez dalszej opieki weterynaryjnej.

Rana Nutka została porządnie umyta, lekarz założył opatrunek, który codziennie trzeba zmieniać. Nutek otrzymuje również leki przeciwbólowe i antybiotyk. Psiak jest wspaniały. Uwielbia się przytulać. Jest bardzo wdzięczny za pomoc. Widać, że ulżyło mu.
Trzymajcie kciuki za powrót Nutka do zdrowia!

aktualizacja 18.12.2015

Rana Nutka została zaszyta i goi się fantastycznie. Mały jest bardzo dzielny i kochany! Szuka już domu!