Imię: Olivier
Ur. 2018
Wielkość: średni
Waga: ok. 10 kg

Olivier czeka na wirtualnego opiekuna!

Olivier to pies, który w dniu 09.07.2019 wypadł z 3 piętra jednego z bloków w Markach. Toczy się postępowanie mające na celu wyjaśnienie, czy psiak sam wyskoczył czy został wyrzucony. Czy właścicielka zapewniała mu należytą opiekę i dbała o jego bezpieczeństwo ? Oczywiście pies został tymczasowo odebrany i dalszy jego los zależy od rozwoju postępowania.
Olivier po prawie dwóch miesiącach spędzonych w klinice weterynaryjnej trafił do schroniska. W lecznicy zdiagnozowano u psa obustronne zwichnięcie stawów nadgarstkowych. Lewy udało się zreponować w sposób zamknięty i ustabilizować opatrunkiem usztywniającym. W prawym niestety doszło do trwałego przemieszczenia kości promieniowo-pośrodkowej i odłamania wyrostka rylcowatego. Psiak przeszedł aż trzy operację, ale jest szansa , że wróci do sprawności. Na razie musi się nauczyć poruszania z dwoma kończynami przednimi usztywnionymi opatrunkami. Potem biedaka czeka kilkanaście tygodni rehabilitacji.
Koszty operacji i opieki ( 4383 zł ) są bardzo wysokie, więc prosiliśmy Państwa o pomoc w spłacie długu w lecznicy. Na konto fundacji wpłynęło 2490 zł na pokrycie kosztów leczenia Oliviera. Bardzo gorąco dziękujemy za każdą, choćby najmniejszą wpłatę. Teraz prosimy mocno trzymać kciuki za powrót Oliviera do zdrowia.