Imię: Piętka
Wielkość: mała
Waga: ok. 7 kg

Wirtualnym opiekunem jest Elżbieta Kowalska

Piętka to młodziutka sunia w typie Jack Russell teriera znaleziona na terenie gminy Brwinów. Psinka nie miała chyba do tej pory kontaktu z człowiekiem albo spotkało ją z jego strony coś złego. Piętka jest bardzo wycofana, boi się ludzi i ich dotyku. Potrafi też ze strachu pokazać ząbki. Powolutku oswajamy ją z naszą obecnością, ale niestety efekty są bardzo minimalne. Mamy nadzieję, że potrzeba tylko czasu i Piętka przekona się do ludzi, przełamie swoje lęki i zacznie czerpać radość z kontaktu z człowiekiem. Sunia świetnie dogaduje się z innymi pieskami i w psim towarzystwie jest bardzo szczęśliwa. Niestety Piętka nie zna smyczy, stresuje się bardzo już na sam jej widok. Szukamy dla niej domku z doświadczeniem w pracy z tak wycofanym psiakiem, gdzie nigdy nie zabraknie dla niej miłości i cierpliwości.