Wczoraj w godzinach popołudniowych w wyniku ulewnych deszczy nasze schronisko zostało kompletnie zalane. Pod wodą znalazł się cały nasz teren, woda wdarła się do boksów, a biedne psiaki musiały schronić się na budach. Zalane zostały również wybiegi i stajnie zwierząt kopytnych. Psy z najbardziej zalanych boksów udało nam się przenieść w bezpieczne miejsce i przystąpiliśmy do walki z żywiołem. Do późnych godzin nocnych nasi Pracownicy usuwali skutki ulewy, za co im z całego serca dziękujemy. Musieliśmy użyć pomp do osuszenia terenu. Pośpieszyła nam z pomocą, jak zawsze niezawodna Fundacja Animal Rescue Polska SORZ – Służba Ochrony i Ratownictwa Zwierząt, której wolontariusze dali z siebie wszystko, aby nam i psiakom pomóc. Gorące podziękowania kierujemy również w stronę Pana Emila, który przyjechał koparką i pomógł wykopać rów do którego ściekała woda. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, a pieski całe i zdrowe powróciły do swoich boksów. Jeszcze raz bardzo Wam dziękujemy gdyby nie Wy nie dali byśmy rady.