Imię: Tortilla
Ur.: 2003
Płeć: samica
Wielkość: mała

Wirtualnym opiekunem jest Magdalena z rodziną

Tortilla to malutka, ruda suczka odebrana interwencyjnie z jednej z posesji w gminie Czosnów. Sunia trafiła do schroniska z olbrzymią przepukliną pachwinową, prawdopodobnie zapoczątkowaną urazem. Guz utrudniał psince normalne poruszanie. Właścicielka nie podejmowała jakichkolwiek prób leczenia suczki, utrzymując że zwierzę jest za stare, a wiadomo, że przepuklina o takich rozmiarach musiała narastać przez kilka lat. Suczka jest pod opieką weterynarza, przeszła zabieg usunięcia przepukliny i powolutku zaczyna cieszyć się życiem bez bólu i ciężaru, jaki musiała dźwigać do tej pory. Przeciwko właścicielce zostało złożone zawiadomienie o znęcaniu się nad zwierzęciem i mamy nadzieję, że Pani zostanie ukarana za wieloletnie zaniedbanie i cierpienie na jakie naraziła pieska. Teraz Tortilla szuka domku, w którym otoczona miłością i troską spędzi czas jaki jej jeszcze pozostał.

ADOPCJA TYLKO NA UMOWĘ TYMCZASOWĄ !