We wtorek (24.11) około godziny 9 Straż Miejską z Nowego Dworu Mazowieckiego wezwano w okolice wału przeciwpowodziowego na Osiedlu Młodych. Zgłaszająca wskazała błąkającego się mocno wychudzonego psa. Straż Miejska wezwała nas na miejsce. Psa zabraliśmy.

Pies jest bardzo, bardzo mocno wychudzony, odwodniony, strasznie zaniedbany: zapchlony, stan zapalny uszu, oczu, przerośnięte pazury, liczne wyłysienia.
Stan psa jest ciężki.

Pies posiada czipa. Właściciel odnaleziony, podajemy sprawę do sądu o zaniedbanie i znęcanie się nad psem.

“WŁAŚCICIELU” WSTYDŹ SIĘ!!!

Bardzo prosimy o pomoc dla Misia! Potrzebna droga, ale bardzo odżywcza karma w puszkach ROYAL CANIN Convalescence Support – jeśli ktoś mógłby wesprzeć Misia jedzonkiem, będziemy bardzo wdzięczni!

ul. Modlińska 107 B
05-110 Jabłonna

aktualizacja 2.12.2015

Miś czuje się nadal kiepsko. Przez 5 dni dostawał antybiotyk. Jest bardzo słaby, ciężko wstaje, często trzeba mu pomagać. Nogi ma bardzo słabe. Wyprowadzamy go na wybieg, ale na bardzo krótko, ponieważ nie ma sierści na grzbiecie i mu zimno, poza tym jest tak masakrycznie chudy, że nie ma grama tłuszczu, który mógłby go ogrzać. Miś się załatwia i prosi żeby szybko go zaprowadzić do ciepłego pokoju. Miś dostaje puszki, które od Państwa dostaliśmy, tzn je to za dużo powiedziane, troszkę poliże i się kładzie. Stan Misia jest ciężki, prosimy o kciuki dla niego!

aktualizacja 18.12.2015

Miś zdecydowanie lepiej
:)
Nadal dużo śpi, ale jak na pieska w tym wieku to chyba norma, Chętnie wychodzi na wybieg, oczywiście nadal na krótko. Mis odzyskał apetyt i teraz już chętnie wcina swoje posiłki.
Miś przesyła buziaki dla wszystkich zainteresowanych jego losem!

aktualizacja: 04.03.2016
Miś czuje się świetnie. Jest bardzo grzeczny, chętnie wychodzi na spacerki. Bardzo ładnie je.

Dostaliśmy również postanowienie o umorzeniu dochodzenia wobec braku znamion czynu zabronionego, na zasadzie art. 17 1 pkt 2 kpk