Imię: Zbyszko
Waga: 18,50 kg

Wirtualnym opiekunem jest Agnieszka

Aktualizacja 19.04.2021:

Badanie RTG potwierdziło stare złamanie kości piszczelowej i strzałkowej tylnej łapy. W dniu 14.04.2021 Zbyszko został poddany operacji oteosyntezy złamania kości piszczelowej oraz resekcji głowy i szyi kości udowej. Operacja przebiegła prawidłowa. Teraz Zbyszko ma ograniczoną możliwość ruchu i powolutku wraca do zdrowia. Potem będzie czekała go jeszcze rehabilitacja. Mamy nadzieję, że operacja pomoże mu wrócić do pełnej sprawności i do nowego domku pobiegnie już na czterech łapakach.

Zbyszko to starszy pies znaleziony na terenie gminy Czosnów. Pies ma prawdopodobnie stare złamanie prawej, tylnej łapy. Jest pod opieką weterynarza. Niestety rokowania dotyczące uratowania łapy są ostrożne, ponieważ nie wiemy kiedy nastąpił uraz kończyny. Zbyszko jest spokojnym i łagodnym psem. W stosunku do człowieka jest przyjazny, ale nie zabiega jakoś szczególnie o jego uwagę. Na smyczy pies radzi sobie dobrze. Jaki ma stosunek do innych piesków będziemy dopiero sprawdzać.