2 października 2015 roku po raz kolejny odwiedziła nasze schronisko grupa ludzi z firmy Takeda. W ramach dnia pracy firma ta organizuje dla swoich pracowników dni wolontariatu. Jak tylko wszyscy dotarli na miejsce rozpoczęliśmy od intensywnych prac porządkowych. Najpierw zebraliśmy wszystkie miski z terenu schroniska, czyli ok 250. W kuchni grupa panów umyła wszystko i rozniosła z powrotem do każdego boksu. W tym samym czasie grupa pań zajęła się czesaniem naszych podopiecznych. Następnie chłopaki chwycili za taczki i łopaty i rozwozili świeży piach do boksów, a dziewczyny grabiły boksy. W między czasie psiaki mogły pobiegać po terenie i zostać ponownie wygłaskane. Na koniec nalaliśmy świeżej wody i poszliśmy na przerwę kawową. Po przerwie pracownicy z firmy Takeda przekazali schronisku budę oraz karmę dla psów, zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcia i ze smutkiem pożegnaliśmy naszych przemiłych i pracowitych gości. Mamy nadzieję, że za rok znów się spotkamy!