Imię: Everest
Ur. 2012
Wielkość: duży

Everest czeka na wirtualnego opiekuna!

Everest to duży, piękny pies odebrany interwencyjnie. Podjęliśmy działania interwencyjne w towarzystwie Policji i Powiatowego Lekarza Weterynarii. Pies żył na złomowisku na terenie gminy Nieporęt. Był uwiązany na splątanym łańcuchu, który utrudniał mu poruszanie. Nie miał dostępu do wody ani schronienia przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. W momencie odbioru pies miał już objawy udaru cieplnego. Był mocno odwodniony, miał problemy z oddychaniem, temperatura jego ciała dochodziła do 40 stopni. Oczywiście została mu udzielona pomoc weterynaryjna i pies czuje się już dobrze. Zdjęcia w schronisku wykonaliśmy po kilku dniach, gdy Everest powrócił do zdrowia. Gorące podziękowania kierujemy w stronę jednego ze Strażników Gminnych, który nie przeszedł obojętnie nad cierpieniem psa i bardzo nam pomógł w przeprowadzonej interwencji. Będziemy szukać dla Everesta nowego, bezpiecznego domu, w którym psiak zapomni o cierpieniach i złych chwilach.