Imię: Gargamel
Ur. 2017
Wielkość: duży
Waga: ok. 40 kg

Gargamel czeka na wirtualnego opiekuna!

Aktualizacja:

Gargamel coraz pewniej czuje się w schronisku. Zaczyna już zwiedzać wybiegi, czekamy z niecierpliwością aż zacznie brykać .Dał się już poznać jako wielki smakosz i łakomczuch a także pieszczoch, wdzięczny za bliskość człowieka. Lubi drapanko po szyjce i łepku. Już nie boi się smyczy, ale będzie wymagał jeszcze nauki i treningu, bo bardzo ciągnie. Szukamy dla niego domu bez innych zwierząt i małych dzieci. Gargamel bardzo chce mieć kochającą rodzinę dla której będzie wspaniałym i oddanym przyjacielem.

Gargamel to pies w typie cane corso znaleziony na terenie gminy Wołomin. Pies jest zestresowany sytuacją w jakiej się znalazł i nie czuje się pewnie w nieznanym otoczeniu. Musimy dać mu trochę czasu na aklimatyzację. Gargamel nie wykazuje agresji w stosunku do człowieka, jednak zachowuje dystans do opiekunów. Na razie zapewniamy mu spokój i nie narzucamy mu zanadto naszej obecności. Pies nie umie chodzić a smyczy, już sam jej widok mocno go stresuje. Do innych psów Gargamel nie jest przyjaźnie nastawiony.

WŁAŚCICIELU, GDZIE JESTEŚ ?